miércoles, 5 de noviembre de 2014

DAENS - REVOLUCIÓ INDUSTRIAL

DAENS
Com ja he dit en entrades anteriors en aquesta assignatura anem fent diferents activitats i avui toca parlar-vos de la pel·lícula Daens, centrada amb la revolució industrial.

La pel·lícula explica la història del sacerdot Daens, que descobrirà com els obres són explotats pels rics. Els obrers viuen en unes condicions pèssimes, cases petites i poc higièniques, famílies molt nombroses, falta de menjar, pobresa, misèria i un salari injust a pesar de treballar moltes hores (cal recalcar que d’un dia per l’altre poden ser despatxats, deguts a l’edat, per les seves idees polítiques, pel seu genere de sexe…) Daens serà un paper importantíssim, lluitara pels drets dels obrers, per la igualtat, per una millor vida. No l’importara el que li puguin dir o fer, serà una peça fonamental i l’impuls que necessitaven els obrers per poder manifestar-se i lluitar.

Respecte a la meva opinió personal trobo que ha sigut molt bona idea estudiar-ho veient una pel·lícula, ja que és molt més entretingut que estudiar amb resums, teories, esquemes… Crec que el que ha fet que pugui arribar a entendre més la revolució industrial ha sigut la idea d’anar traient idees a mesura que anàvem mirant la pel·lícula. Però cal dir que el que més m’ha agradat ha sigut fer el debat entre tots, per grups separats (cada grup representava una part diferent de la societat).


Dins de la pel·lícula sol canviaria el final. Potser no seria realista, ja que sóc conscient que la revolució industrial i la lluita dels obrers és un procés lent però m’agradaria acabar-la que a conseqüència de la mort d’aquell nen, els obrers hi ha cansats de patir injustícies es revolucionessin de cop contra els rics.No hay comentarios:

Publicar un comentario